Tänään aamulla Sepon tila sitten huononi kriittisesti. Itkusilmin lähdin töihin. Onneksi tytöillä on kesäloma alkanut niin joku sentään oli tilannetta kotona seuraamassa. Tosin Kimmo soitti minulle, että ottaisi yhteyttä Lääkäriasema Aistiin heti sen avuduttua klo 9.
Seppo sai ajan Aistiin 11.30. Kimmo haki Sepon kotoa ja vei sinne. Lääkäri tutki Sepon ja sanoi: "Jos se on välilevytyrä hyvä, jos kasvain huono." Ja taas itkettiin ja vatsassa velloi ja kouri. Seppo jäi Aistiin ja Kimmo lähti takaisin töihin. Sepolta otettiin varjoainekuvat ja magneettikuvat olisi otettu, mikäli välilevytyrää ei olisi todettu.
Ennen puolta neljää Kimmolle soitettiin, että Seppo oli leikattu ilman komplikaatioita ja leikkaus oli onnistunut hyvin. Olimme niin helpottuneita ja onnellisia! Saisimme Sepon kotiin viideltä. Emmi, Kimmo, minä ja boxi odotimme Sepon näkemistä. Neurologi Janis Jeserevics avasi oven ja siinähän se meidän Rakas Seppomme nökötti matolla. Vähän jaksoi pikkuinen häntää heiluttaa, mutta muuten Seppo olikin aivan pökkyrässä morfiinista.
Lääkäri oli aivan ihana! Hän kertoi (englanniksi ;) ) kaikki mitä oli tehnyt sekä mitä meidän pitäisi vielä tehdä Sepon saamiseksi kuntoon. Hän oli positiivinen ja kannustava mutta sanoi realistisesti kuitenkin, että luonnossa ei kuitenkaan aina mene niin kuin kirjoissa kirjoitetaan.
Natiiviröntgenkuvassa oli näkynyt ekstraduraalinen selkäytimen kompressio oikealla puolella Th12-13 kohdalla. Leikkauksessa oli onnistuneesti poistettu selkäydintä painanut välilevyaines ja hyvä selkäytimen dekompressio saavutettiin. Selkäydin näytti makroskooppisesti normaalilta.
Seppo sai antibioottikuurin, Durogesic-kipulaastari on kyljessä ja Rimadyliä annetaan muutaman päivän  ajan kipuun. Rimadylin antamista tulisi hillitä, mutta jonkun päivän sitä voi huoletta antaa. Saimme jumppaohjeita kotiin ja perjantaina Sepolla on ensimmäinen fysioterapia.
Tuossa vieressä Seppo kävelee, hieman hoiperrellen, mutta kävelee kuitenkin! Seppo jaksaa olla jo hereillä ja jauhelihapihvikin maistui :) Pissaamista täytyy vielä harjoitella, äsken pisut tulivat minun syliini. Pääasia että tuli!
Lääkäri sanoi, että puolen vuoden päästä nähdään miten Seppo on kuntoutunut.
Peukut kaikilla pystyyn!!!!

1613965.jpg
Sepon selkä leikkauksen jäljiltä.