Tänä vuonna vappu vietettiin ihan kotioloissa meidän perheessä. Syynä lähinnä Emmin vieras Saksasta.    Aattona lähti siis Ella kotiin ja ennen kentälle lähtöä olin laittanut munkkitaikinan nousemaan. Kun tulimme kotiin alkoi munkkien paistaminen. Kyllä ne olivatkin hyviä! Kimmo ja minä syötiin heti pari mieheen. Emmi ja Deborah tulivat kotiin ja söivät kumpainenkin kaksi. Munkit olivat pöydällä pyrex vuoassa ja kansi kiinni. Tuolit oli laitettu tiukasti pöydän alle, mutta...
Minä kävin pihalla naapurinaisten kanssa juttelemassa ja jonkun ajan päästä kun menin kotiin, yksi munkki oli jäljellä.
Ei ole totta, ajattelin!! Laskin, että kahdeksan munkkia oli ihmisten toimesta syöty ja yksi puoliksi nuoltu oli jäljellä pöydällä. Niitä oli ollut 18, joten joku/jotkut oli syönnyt yhdeksän munkkia!!! Vilkaisin koiriin ja syyllinen paljastui välittömästi. Iris. Sen vatsa oli kuin jalkapallo ja ilme tietenkin hyvin katuvainen. Soitin Erikalle ja sanoin , että Iris oli syönnyt hiukan suruunsa kun Äiti lähti pois. Ei auttanut kuin siivota sotkut (sokeria joka paikassa) ja nostaa tuoli paikoilleen. Onneksi olin suunnitellut leipovani lisää munkkeja vappupäivänä.
Ostin yhden folioilmapallon kannatuksen vuoksi päiväkodistani, mutta sepä pelottikin meidän Maijaa. Hirmuinen haukku aina kun se osui kohdalle. Siinä oli paino narun päässä, joten se ei noussut kattoon. Maija otti narun suuhunsa ja rökitti sitten sitä palloa. Onneksi säilyi ehjänä.
Eipä sitten kummempia tänä vappuna.  

1530749.jpg                             Voi meidän Maijaa...