1565925.jpg
Iriksen kettu"kaveri".

Kimmo ilmoitti Iriksen Kelaan Läpän lut -kokeeseen. Tänä keväänä takana yhdet treenit ilman hiekkaesteen kaivausta, joka erityisesti on ollut Irikselle hankala...
No menomatkalla autossa naureskeltiin, ettei tässä nyt enää mitään hävitä.. Kunhan vaan taas kokeillaan, tuuristakin se on välillä vähän kiinni, ketusta ja Iriksen fiiliksestä puhumattakaan. Fiilis oli kyllä nyt meillä kaikilla hyvä.
Koiria oli yhteensä seitsemän, joista kaksi A-asteen koiria. Iris sai arvonnassa numero kuutosen, eli toiseksi viimeisen. Tyhjän luolan tarkastus meni hyvin ja eikun sitten vaan odottelemaan Irpun vuoroa ryhtyä tositoimiin.
Kun Iriksen vuoro läheni, otin sen autosta ja käytiin vähän kävelemässä. Viereisen pellon myyrien kolot kiinnostivat Iristä ja niitähän piti sitten tietenkin kaiveskella. Iris vaikutti rauhalliselta ja hyväntuuliselta. Pikkuhiljaa lähestyimme suorituspaikkaa ja ketun "tuoksut" kantautuivat Iriksen nenään... Jo alkoi käydä Koiruus pikkuisen lämpimänä.
Vihdoin oli sitten Iriksen vuoro ja Kimmo otti Iriksen minulta. Yleensä Kimmo vie Iriksen, mutta pari kertaa olen minäkin sen tehnyt. Jostain syystä mua jännitti nyt niin paljon, että oli pakko mennä autoon istumaan. En kestänyt seurata koetta lainkaan. Laskin, että aika alkaisi pian täyttymään ja lähdin kävelemään koepaikkaa kohti. Johan se Kimmo sieltä tulikin näyttäen onnistumisen merkkejä!!! Kettu oli luukutettu ja siis tuomari keskeyttänyt kokeen...

 IRIKSESTÄ TULI SUOMEN KÄYTTÖVALIO LUOLILTA!
 JEEEEE !!!!

Tuomarina oli Reijo Pyyppönen ja arvostelu kuului näin:
Ahdinkoputken läpäisy: Tyhjä luola X, Riistakoe X
Tyhjän luolan tarkastus: Lähes täydellinen, äänetön
Arvostelu: Koira menee vauhdilla koeluolaan, kaivautuu hiekasta n. 4 min ja heti yhteys riistaan. Kettu siirtyy vas. päätepesälle ja koira seuraa hyvin. Koira aloittaa työskentelyn madalluksen takaa, mutta lähestyy vähitellen. Koira etenee vähä vähältä, vaikka kettu yrittää torjua koiran hyökkäykset. Tuomari keskeyttää kokeen. Koiralla on erinomainen kertova haukku.
Saavutettu kehitys aste: A 49 pistettä


1565923.jpg
Iris levollisena kokeen jälkeen.

Erikan kanssa oli sovittu, että sitten nautitaan kuohuvaa kun Irppuliini saa A tuloksen... Arvostelun saatuamme ei auttanut muu kuin ajaa Kirkkonummen Alkon kautta Nuppulinnaan juhlimaan uutta valiokoiraa :) :)